info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Ați uitat să cumpărați vigneta pentru autostradă? Iată soluția!

În timpul călătoriilor cu mașina, sunt multe informații de luat în considerare, astfel că este ușor să uităm să cumpărăm o vigneta pentru autostradă, de exemplu. În astfel de situații, apare întrebarea despre ce trebuie făcut și dacă există posibilitatea de a evita amenda, de aceea am rezumat regulile referitoare la vignetele autostrăzilor din Ungaria.  

Ungaria utilizează un sistem de vignete cu durată determinată pe autostrăzi, iar sectoarele cu taxă pot fi utilizate doar de șoferii care au o vigneta valabilă, care trebuie achiziționată înainte de utilizarea drumului. Neachiziționarea acesteia duce la o amendă, deci este important să fii pregătit în cazul în care intri accidental pe un sector cu taxă.  

Este posibil să uiți să cumperi o vigneta și să îți dai seama de acest lucru în timpul călătoriei, să constați că vigneta ta a expirat sau să intri pe o autostradă unde nu intenționai să mergi și să nu ai o vigneta valabilă. Nu este nicio problemă, Serviciul Național de Plată a Taxelor de Drum oferă un termen de grație de 60 de minute de la momentul intrării pe autostradă pentru a remedia această situație. Dacă depășești cele 60 de minute, tot mai ai opțiunea de a achiziționa o vigneta anuală în loc să plătești amenda. Aceasta poate fi o alternativă bună, în special dacă planifici să călătorești prin Ungaria sau să vizitezi țara de mai multe ori.  

Pentru a evita această situație, recomandăm să îți achiziționezi vigneta pentru autostradă online înainte de călătorie, astfel evitând griji legate de amenzi. La achiziționarea unei vignete electronice, nu este necesar să te înregistrezi. Trebuie doar să furnizezi tipul de vignetă, categoria vehiculului, numărul de înmatriculare, indicativul țării și perioada de valabilitate. După furnizarea acestor detalii, poți continua cu plata. Este important să aștepți confirmarea prin e-mail, deoarece aceasta asigură înregistrarea informațiilor despre vehicul în sistem. Buletinul de control nu trebuie printat, însă îți recomandăm să-l păstrezi pe durata călătoriei, iar după expirare îți sugerăm să-l păstrezi timp de cel puțin doi ani. Aceleași recomandări se aplică și în cazul vignetei fizice pe hârtie. Sugerăm să faci o copie a acesteia pentru a evita ca informațiile imprimate pe hârtie termică să devină ilegibile în timp. 

 

Aveți întrebări?  

Nu ezitați să contactați serviciul nostru de asistență pentru a vă asigura că călătoria dvs. este în siguranță și fără penalități! 



EN DE RO HU SK