info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Achiziționarea vinietei pentru autostrăziile în Ungaria

Înainte de a utiliza autostrăzile, este important să adunați toate informațiile relevante pentru a călători în siguranță și fără stres. Pentru a evita amenzile, este important să cumpărați autocolantul de autostradă și să furnizați datele corecte.  

„Unde și ce trebuie să plătesc?” - ne punem întrebarea atunci când călătorim cu mașina în străinătate. Să vedem ce pași pot facilita planificarea călătoriei dumneavoastră. 

Primul pas este să vă planificați traseul, acest lucru vă va ajuta să identificați stațiile de odihnă și să vă familiarizați cu traseele, precum și să căutați în avans locul exact pentru achiziționarea vinietei în cazul achiziționării offline. În Ungaria, puteți achiziționa autocolante de autostradă pe online, prin aplicații mobile sau la stațiile de benzinării.  

În al doilea rând, trebuie să decideți dacă doriți să cumpărați vignetă online sau de la un punct de vânzare offline pentru utilizarea autostrăzii. Avantajele achiziționării online includ faptul că nu este necesară înregistrarea pentru a face achiziția, este fără contact, nu necesită așteptare în rând și puteți fi sigur că călătoria dumneavoastră se va încheia fără amenzi. În cazul în care călătoriți cu mai multe mașini, prin achiziționarea online a vignetei aveți posibilitatea să cumpărați simultan vignete pentru fiecare mașină. Pentru aceasta, trebuie doar să selectați mașina și tipul de vignetă pe site-ul web, apoi să accesați butonul "Adăugați altă vigneta" și să adăugați celelalte vehicule. 

La al treilea pas, verificați datele corecte ale mașinii dumneavoastră, pentru a evita furnizarea de informații incorecte, apoi așteptați cu nerăbdare începutul călătoriei dumneavoastră și plecați în excursia dumneavoastră cu mașina fără griji. 

 

Autocolant de autostradă în Ungaria în funcție de tip și de vehicul 

La achiziționarea vignetei autostradale, este important să selectați tipul de vehicul cu care călătoriți în țară. Printre opțiunile disponibile se numără următoarele

  • D1 - autoturisme cu o greutate totală maximă de 3,5 tone, capabile să transporte până la 7 persoane, inclusiv șoferul, și remorcile acestora. 
  • D1M - motociclete. 
  • D2 - autoturisme cu o greutate totală maximă de 3,5 tone, capabile să transporte mai mult de 7 persoane, inclusiv șoferul, și rulote, precum și orice alte vehicule care nu se încadrează în nicio altă categorie de taxe și care nu sunt considerate vehicule supuse taxei de drum în baza unei legi separate. 
  • B2 - autobuze cu mai mult de 9 locuri permanente. 
  • U - remorci. 

Pentru fiecare tip de vehicul, puteți achiziționa vignete valabile timp de 10 zile, lunar, anual și județean. În cazul autoturismelor (D1), vignetă valabilă 10 zile costă 19,74€, lunară costă 31,95€, anuală costă 176,58€ și județeană costă 20,53€. Vigneta de 10 zile pentru motociclete (D1M) costă 9,87€, lunară costă 15,97€, iar cea anuală și județeană au același preț ca și pentru autoturisme. Pentru vehiculele din categoria D2, vigneta de 10 zile costă 28,72€, lunară costă 45,23€, anuală costă 250,67€ și județeană costă 41,1€. Pentru autobuze (B2), prețurile stabilite sunt următoarele: 10 zile - 63,65€, lunară - 90,28€, anuală - 821,51€, județeană - 82,17€. În cazul remorcilor (U), vigneta de 10 zile costă 19,74€, lunară costă 31,95€, anuală costă 176,58€, iar cea județeană costă 20,53€. 

 

Amenzi 

Achiziționarea corectă a vignetei autostradale este foarte importantă în timpul călătoriilor noastre, deoarece amenzile pentru categoria D1/D2 sunt de 18.750 forinți în cazul plății în termen de 60 de zile și de 74.970 forinți în caz contrar. Pentru categoria B2, amenda în termen de 60 de zile este de 84.330 forinți, iar în caz contrar, de 337.290 forinți. Amenzile pot fi foarte mari, de aceea este important să furnizați datele corecte la momentul achiziției și să alegeți tipul de vigneta adecvat. 



EN DE RO HU SK