info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria
Achiziţie rapidă a e-vinietei

FAQ

Valabilitatea vignetei de un an.

Vigneta națională și județeană pe anul 2024 este valabilă până la data de 31. ianuarie, 2025.!

Vigneta națională și județeană cumpărată în avans în decembrie 2023. este valabilă începând cu 01. ianuarie 2024. până la 31. ianuarie 2025.

Ce categorie de autovehicul am?

Autovehiculele și remorcile pot intra următoarele categorii:

Conform codului specificat în carnetul de conducere la rubrica”J” * Denumire Categoria de plată
M1 autoturism D1 (capacitate 7 persoane)
M1 autoturism D2 (capacitate mai mare de 7 persoane)
N1 transport marfă D2(transport marfă până la 3,5 t)
O1 autobuz R (remorcă de cel mult 750 kg)
O2 autobuz R (remorcă peste 750 kg până la cel mult 3,5 t)

*Conform Regulamentului 5/1990.(IV.12) privind inspecția tehnică a vehiculelor de transport.

Numărul persoanelor care pot fi transportate într-un autovehicul este reglementat în carnetul de conducere și nu corespunde cu numărul locurilor autovehiculului respectiv.

În cazul autovehiculelor din categoria D2 care tractează o rulotă este necesară cumpărarea de vignetă pe numărul de înmatriculare a remorcii.

Când este indicată cumpărarea de vignete pentru drumurile județene?

Vigneta județeană este o opțiune, nu este nicidecum obligatorie sau exclusivă.

Dacă reușim să anticipăm bine rutele pe care le vom parcurge în anul respectiv și județele prin care intenționăm să trecem, atunci putem să estimăm și valoarea vignetelor anuale. Dacă această valoare este mai mică decât valoarea celor cumpărate anterior, atunci este indicată cumpărarea de vignete județene. Să nu uităm că vinietele județene trebuie cumpărate doar o dată pentru că sunt valabile un an. Pot fi cumpărate mai multe viniete județene pentru același vehicul.

Cele mai des cumpărate viniete sunt cele din județul Pesta.

Cât costă o vinietă pentru județul Pesta? Vinieta pentru județul Pesta nu costă mai mult ca cele pentru celelalte județe, adică 6.660 HUF.

Care este diferența între vigneta județeană și cea tradițională?

Vignetele valabile  10 zile, o lună, un an , așa-numitele vignete bazate pe timp sunt valabile pe toate secțiunile cu taxă a autostrăzilor din țară,inclusiv pe cele devenite recent cu taxă.. Vignetele județene în schimb sunt restricționate regional, adică pe județe dar pot fi folosite fără restricție temporală până la data de 31. ianuarie a anului următor.

Este recomandabil să ne planificăm deplasările ca să putem decide asupra vignetei pe care trebuie s-o cumpărăm.

Când e recomandat să cumpărăm vignetă anuală?

Vigneta anuală poate fi folosită fără restricții pe toate secțiunile de drum cu plată. Este recomandat să cumpărați vinietă anuală dacă costurile vignetelor tradiționale și județene depășesc 30-35.000 HUF. Astfel nu trebuie să ne facem griji din cauza vinietelor, nu trebuie să căutăm rutele ocolitoare sau să renunțăm la călătorii din cauza vignetelor.

Care este perioada de valabilitate a vignetelor?

În timp: vigneta județeană este valabilă de la data cumpărării până la data de 31, ianuarie, ora 24 a anului următor.

Geografic: vigneta județeană este valabilă pe secțiunile de drum menționate de cumpărător și până la primele intersecții ale județului învecinat.

Cum pot cumpăra vigneta?

Completați câmpurile de pe site cu datele referitoare la tipul de vignetă și categoria de autovehicul, apoi respectați pașii dați. Oferta de vignete a site-ului este un serviciu automat.

Este necesară înregistrarea la cumpărare?

Nu este necesar să vă înregistrați. Puteți cumpăra și plăti vigneta fără să fiți înregistrați.

Se poate circula pe autostradă fără vignetă?

Secțiunile de drum cu taxă pot fi accesate exclusiv pe bază de vignetă, deci trebuie să ne asigurăm că am achiziționat vigneta. Cei care au ajuns din neatenție pe autostradă au la dispoziție 60 de minute ca să achiziționeze vigneta. Vinieta cumpărată ulterior nu are caracter retroactiv, deci vigneta cumpărată ulterior utilizării autostrăzii este însoțită de obligativitatea achitării unei suprataxe.

Cum pot plăti?

Plata prin card bancar

Plata Borgun prin card bancar.-Plata se face prin sistemul sigur Borgun. Sistemul acceptă toate cardurile bancare. În cazul unei tranzacții reușite  vigneta intră în vigoare imediat după plată. Sistemul Borgun este singurul care vede și prelucrează datele clientului.

Plata prin card bancar OTP.- Plata se face prin sistemul sigur OTP. Sistemul acceptă toate cardurile bancare. În cazul unei tranzacții reușite  vigneta intră în vigoare imediat după plată. Sistemul  OTP este singurul care vede și prelucrează datele clientului.

Cu ocazia primei tranzacții pe site-ul băncii OTP Bank, pe lângă datele cardului este necesară menționarea unei parole .Astfel cardul este înregistrat în sistemul băncii. La fiecare accesare a site-ului sistemul afișează datele clientului astfel cumpărarea de vignetă se poate face cu doar un click.

Când trebuie cumpărată vigneta pentru autostradă?

Conform reglementărilor în vigoare vgnieta trebuie cumpărată anterior utilizării autostrăzii, (este recomandat să fie cumpărată înaintea călătoriei). Vgnieta cumpărată ulterior nu are caracter retroactiv, deci vinieta cumpărată ulterior folosirii autostrăzii este însoțită de obligativitatea achitării unei suprataxe. În cazul în care data cumpărării este menționată ca dată a intrării în vigoare a vignetei atunci vinieta este valabilă de la data cumpărării.

Pot fi cumpărate mai multe vignete deodată?

Da. Ținând seama de nevoile clienților asigurăm posibilitatea de cumpărare a mai multor vignete de același fel deodată (cu până la 10 vignete). Există posibilitatea de menționare a dății de intrare în vigoare a valabilității.

Prin această inovație nu este nevoie de plasarea de 10 comenzi pentru 10 vehicule, acest lucru poate fi făcut o dată prin menționarea numerelor de înmatriculare a vehiculelor. Factura poate fi trimisă prin e-mail.

La ce să fiu atent după cumpărare?

După tranzacția reușită, un mail de confirmare este trimis pe adresa de mail menționată de

D-voastră în care sunt precizate datele tranzacției. Aceste mail de confirmare nu trebuie tipărit și ținut asupra dumneavoastră  însă trebuie salvat și păstrat. Realizarea cu succes a tranzacției nu înseamnă și dreptul de utilizare a autostrăzii!.În cazul în care nu primiți confirmarea tranzacției prin mail vă rugăm să contactați colegii noștri la numărul biroului de relații cu publicul.În cazul utilizării autostrăzii fără a avea dovada plății vignetei, eventualele consecințe sunt suportate de cumpărător, firma nu își asumă nici un fel de responsabilitate!

Cum primesc factura?

La alegerea tipului de vignetă vă rugăm să menționați că doriți și factură, după care precizați adresa de facturare. În cazul unei tranzacții reușite puteți să vizualizați și să tipăriți factura. Puteți totodată să primiți factura și pe mail și astfel aceasta poate fi păstrată spre vizualizare sau tipărire ulterioară. Tipărită, factura este autentică.

Întrebări frecvente legate de vignetă.

Număr de telefon informații

Numărul de telefon al biroului de relații cu publicul al Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt  este: +36 (36) 587-500 

Există posibilitatea anulării unei vignete valabile?

Nu există posibilitatea  modificării. Vă rugăm să completați cu atenție datele dumneavoastră.

În cazul numărului de înmatriculare, perioadei de valabilitate sau categoriei de preț introduse greșit

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt oferă posibilitatea de a efectua eventuale corecții.Pentru informații contactați: +36 (36) 587-500 

Secțiuni cu și fără taxă

Harta secțiunilor de drum cu taxă și a celor fără taxă poate fi consultată pe site-ul VoxInfo.

Verificare, taxe suplimentare

Informații despre verificări și taxe suplimentare pot fi consultate pe site-ul VoxInfo.

Transcrierea vignetei în cazul cumpărării-vânzării unui autovehicul

Dreptul de utilizare a autostrăzii poate fi transmisă în cazul vânzării autovehiculului asupra noului proprietar. În cazul în care încetează dreptul folosirii vignetei emise pe un anumit număr de înmatriculare acest drept poate fi transmis asupra unui alt autovehicul având aceeași categorie.

Acest lucru poate fi efectuat în biroul de relații cu publicul al Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt cu prezentarea următoarelor documente: notificarea de confirmare a vânzării, certificatul de înmatriculare a noului vehicul, dovada vânzării. Prețul transcrierii este de 1470 HUF.

Unde se află birourile de relații cu publicul al Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt?

http://www.nemzetiutdij.hu/Ugyfelszolgalat-kereso/

Unde poate fi verificată dreptul folosirii autostrăzilor a unui număr de înmatriculare?

Acest lucru poate fi verificat doar în cazul în care vinietelor cumpărate pe site-ul www.autopalyamatrica.hu și în cazul vinietelor cumpărate electronic. Este important de știut că putem să vă informăm doar cu privire la existența vignetei pentru un număr de înmatriculare. Dacă între timp dreptul de utilizare a rețelelor de autostrăzi a fost transcris pe un alt număr de înmatriculare, veridicitatea informațiilor nu mai poate fi garantată. Verificarea poate fi efectuată pe site.

Date despre dreptul de folosire a autostrăzii în cazul vinietelor cumpărate la alte puncte de vânzare pot fi obținute de pe biletul primit la cumpărare.

EN DE RO HU SK
Această pagină folosește cookie-uri în scopul îmbunătățirii serviciilor. Alte informații