info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Am primit o amendă, ce ar trebui să fac?

În timpul unei călătorii în străinătate, este foarte posibil să nu fim suficient de pregătiți în ceea ce privește drumurile și sistemele lor de plată, astfel încât să primim o amendă după călătoria noastră. În acest articol, am adunat cele mai importante informații despre drumurile maghiare, amenzi și cum să le prevenim.

 

Autocolant pentru autostrada maghiară 

Rețeaua rutieră din Ungaria poate fi folosită gratuit, dar autostrăzile sunt cu plată. Pentru un traseu mai rapid și comod, în loc să căutați drumuri gratuite, vă recomandăm să vă pregătiți din timp și să nu vă faceți griji dacă sunteți pe un drum cu plată. Pentru a avea acces pe drum, trebuie să achiziționați o vinietă pentru autostradă maghiară, iar costul acestuia depinde de categoria mașinii și durata autocolantului.

 
 
Achiziționarea vinietei pentru autostrada maghiară

  • Puteți să-l cumpărați la benzinării în ziua călătoriei dvs. sau  

  • online, înainte de călătoria dvs., evitând astfel cu certitudine amenzi.  

Vă recomandăm această a doua opțiune, deoarece, ca parte a pregătirii, puteți alege din timp perioada de valabilitate și puteți cumpăra vinieta electronic din confortul casei dvs., în doar câteva minute.

 
 
Pașii pentru achiziționarea autocolantului:

1.Pe site-ul vigneta-ungaria.eu, selectați categoria de tarif a mașinii dvs. și durata.  

2. Apoi, selectați insemnul de stat și scrieți numărul de înmatriculare a mașinii.  

3. După ce verificați că valabilitatea începe la momentul ideal pentru dvs., introduceți adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon. 

Este important să furnizați o adresă de e-mail corectă, deoarece vinieta electronică valabil va fi trimis la această adresă.  

4. În final, tot ce trebuie să faceți este să plătiți și să verificați lista dvs. de e-mail. 

 

Aveam un vignetă valabilă, dar tot am fost amendată!

Dacă ați trecut prin secțiunea de mai sus, dar totuși ați primit o amendă, este important să verificați detaliile de pe vinietă pentru a vedea dacă acestea corespund cu categoria de tarif a mașinii și a numărului de înmatriculare. Dacă găsiți o greșeală de tipar sau ați ales categoria greșită, înseamnă, din păcate, că ați fost amendat în mod corect, deoarece nu aveați o vinietă valabilă pentru vehiculul pe care l-ați folosit.

În acest caz, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să plătiți amenda în termen de 60 de zile, deoarece, după 60 de zile, suma amenzii crește semnificativ. 

 

Am uitat să cumpăr o vignetă pentru autostradă, ce ar trebui să fac?

De la momentul în care intrați pe autostradă, dacă achiziționați vinieta în decurs de 60 de minute, puteți evita amenda. Cu toate acestea, dacă vă dați seama mai târziu că ați folosit o secțiune specifică a drumului fără autorizație, puteți primi totuși o amendă. 

 

Cum puteți evita amenzi în viitor?

  • Informați-vă din timp despre secțiunile de drum cu plată și tarifele actuale.  
  • Cumpărați vinieta în timp: dacă știți că veți circula pe un drum cu plată, achiziționați autocolantul în avans, înainte de a începe călătoria.  
  • Verificați valabilitatea vinietei dvs.: Asigurați-vă mereu că aveți vignetă valabilă și că acesta corespunde cu categoria mașinii dvs. 

În concluzie, când călătoriți pe autostrăzile maghiare, informați-vă întotdeauna din timp despre secțiunile de drum cu plată și regulile de achiziționare a vinietelor, astfel încât să puteți evita surprizele neplăcute și să vă bucurați de călătoria dvs. fără întreruperi.



EN DE RO HU SK