info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria
Achiziţie rapidă a e-vinietei

Informații și achiziționarea vignetei din Ungaria 2024

Conform reglementărilor în vigoare secțiunile de drum cu plată pot fi accesate exclusiv pe bază de vignetă, deci trebuie să ne asigurăm că am achiziționat vigneta înainte de călătorie. Vigneta cumpărată ulterior nu are caracter retroactiv, deci vigneta cumpărată ulterior folosirii autostrăzii este însoțită de obligativitatea achitării unei suprataxe.

Excepție constituie cele 60 de minute începând de la utilizarea autostrăzii timp în care a fost cumpărată vigneta. Doar menționarea datelor exacte referitoare la numărul de înmatriculare, perioada de valabilitate și categoria de autovehicul oferă dreptul de a folosi autostrada.

Faceți clic aici pentru a vă achiziționa e-vignetă!
 

La ce să acordați atenție atunci când cumpărați autocolantul online?

La achiziționarea online a autocolantului, acordați atenție următoarelor aspecte pentru a evita cele mai comune greșeli:

  • Alegeți autocolantul electronic pentru categoria de vehicul corespunzătoare.
  • Introduceți numărul de înmatriculare corect al vehiculului.
  • Selectați data de început a perioadei de valabilitate, care, în mod implicit, este data achiziției.

Important! Asigurați-vă întotdeauna că primiți o confirmare a achiziției reușite în browser (în special ID-ul autocolantului) sau că primiți o confirmare prin email. Dacă acest lucru nu se întâmplă, vă rugăm să contactați serviciul nostru de relații cu clienții.

Retrimiteți confirmarea
 

Categorii de autovehicul (categorii de preț)

D1Autovehicul cu capacitatea de transport a 7 persoane și o remorcă
D1MMotocicletă
D2Autovehicul cu capacitatea de transport mai mare de 7 persoane , autoutilitară de 3,5 t, rulotă
URemorcă,  autovehicule care intră în categoria D2

Tipuri de viniete, perioada de valabilitate

În cazul în care bifați ca data începerii valabilității vignetei ziua cumpărării atunci data întrării în vigoare a vignetei va fi ziua cumpărării.
Vinietele sunt valabile pe întreg teritoriul țării, cu excepția vinietei județene care este o vignetă de un an și este valabilă doar pe secțiunile de drum a județului dat până la prima intersecție de drumuri a județului învecinat.

The regional scope of validity for all vignettes is the whole country of Hungary, except the county vignettes, which are yearly vignettes and only valid for the portions of the roads within that county, up to the first exit of the neighboring county.

Valabilitatea vinietei de autostradă

Vignetă zilnică (1 zi)

Valabilă pentru toate tronsoanele de drum cu taxă din Ungaria. În cazul achiziției în avans, vigneta de 1 zi pentru Ungaria este valabilă între orele 0:00 a.m. și 12:00 p.m. din data calendaristică indicată de client. În cazul achiziţiei unei vignete pentru ziua în curs, valabilitatea începe de la data şi ora achiziţiei până la ora 24:00 din ziua achiziţiei.

Vignetă de o săptămână ( 10 zile)

Valabil pe toate drumurile cu taxă din Ungaria pentru data de începere indicată de client și pentru încă 9 zile, pentru un total de 10 zile calendaristice consecutive, până la ora 24:00 în a 10-a zi.

Vignetă de o lună

De la data intrării în vigoare marcată de cumpărător și pentru zilele care urmează până la miezul nopții al ultimei zile.

Vignetă județeană

Este valabilă în toate județele precizate de către cumpărător. Este valabilă din prima zi a anului în curs până la ziua de 31 ianuarie a anului următor. În cazul cumpărării în perioada de valabilitate, asigură dreptul de a utilizare a autostrăzii începând cu data de achiziție.
Vigneta județeană cumpărată în avans este valabilă începând cu 01 ianuarie 2019 până la 31 ianuarie 2020, ora 24. Pot fi cumpărate  vignete pentru mai multe județe deodată.

Vignetă cu valabilitate de un an

Este valabilă pe toate drumurile cu taxă din Ungaria. Este valabilă din prima zi a anului în curs până la ziua de 31 ianuarie a anului următor. În cazul în cumpărării în perioada de valabilitate, asigură dreptul de a utilizare a autostrăzii începând cu data de achiziție.
Vigneta  cumpărată în avans este valabilă începând cu 01 ianuarie 2019 până la 31 ianuarie 2020, ora 24.

Cumpărare de vignete combinate (pe 5,4,3,2 luni)

Vigneta combinată este convenabilă pentru cei care cumpără în timpul anului. Această posibilitate pe lângă convenabilitate are și cost redus, pe lângă perioada de șase luni de utilizare oferă încă 4-6 zile în plus și percepe doar jumătate din taxa de confort. Este important faptul că în cazul vignetelor combinate sunt menționate 5 luni, 4 luni, 3 luni, 2 luni.

În cazul vinietelor combinate trebuie avut mare atenție la precizarea numărului de înmatriculare pentru că costul unei eventuale corecții sau transcrieri trebuie achitat pentru vignetele de 5 luni, 4 luni, 3 luni, 2 luni.( Prețul transcrierii este de 1470 HUF pentru fiecare vignetă în parte) Costul transcrierilor este valabil și pentru transcrierea în cazul vânzării-cumpărării autovehiculului.

De asemenea trebuie acordat o mare atenție perioadei de valabilitate. În cazul în care bifați ca data începerii valabilității vignetei ziua cumpărării atunci data întrării în vigoare a vignetei va corespunde cu ziua cumpărării.

Dacă utilizați porțiuni de autostradă cu plată fără vignetă, eventualele consecințe de decurg din această faptă  vor fi suportate de client, firma nu își asumă niciun fel de responsabilitate!

Modalități de plată la cumpărare

Mai multe modalități de plată stau la dispoziția cumpărătorilor prin care poate achita confortabil și rapid vigneta. Nu uitați puteți utiliza autostrada doar dacă sunteți în posesia  unei vignete. Modalități de plată:

Card bancar

Plata se face electronic prin OTP  sau prin sistemul Borgun. Sistemul acceptă orice card bancar cu care se poate efectua plata. În cazul unei tranzacții reușite vigneta intră în vigoare în momentul  receptării plății. Datele furnizate de client sunt tratate confidențial și pot fi văzute doar de bancă.

Sfaturi utile

Ca să beneficiem de vignete în mod economic, este nevoie să ne planificăm din timp deplasările.

Vignetă  cu valabilitate de o săptămână și de o lună

În cazul în care costurile vignetelor de 10 zile și cele de o lună nu depășesc suma de 50.000 HUF, este recomandat cumpărarea de vignete de o săptămână sau de o lună înainte de călătorie. Acestea sunt valabile pe tot teritoriul țării pe perioada aleasă. Dacă în decursul de o lună se efectuează mai multe deplasări este  avantajoasă cumpărarea vignetei cu valabilitate de o lună.

Vigneta cu valabilitate de un an

În cazul în care costurile vignetelor cu valabilitate de 10 zile și a celor lunare depășesc anual suma de 30-35.000 de HUF. este avantajoasă cumpărarea de vignetă cu valabilitate de un an chiar dacă în acest caz plătiți mai mult cu 6-8.000 HUF. mai mult Confortul asigurat de acest tip de vignetă merită costul suplimentar. În posesia acestui tip de vignetă nu trebuie să ne facem griji cu privire la rutele pe care trebuie să le parcurgem sau să renunțăm la călătorii.

Este mai mult decât costuri! Dacă dețineți o vinieta anuală, nu va trebui să vă faceți griji tot anul sau să vă gândiți să alegeți drumuri mai puțin costisitoare sau să renunțați la o călătorie doar din cauza prețului vinietei.

Vignetă județeană

Acest tip de vignetă reprezintă un avantaj celor care fac deplasări dese pe teritoriul unor județe învecinate. În acest caz este recomandat cumpărarea de vinietă județeană valabilă pe parcursul întregului an. Dacă rareori suntem totuși nevoiți să folosim și alte rute , este mai economic procurarea de vignete periodice.

Costuri suplimentare

Dacă la verificare se constată ca un autovehicul nu deține vignetă se consideră utilizare fără drept a autostrăzii și se percepe taxă suplimentară. Suma taxei suplimentare diferă în funcție de categoria de preț și de plata taxei în termen de 60 de zile. Există și factori care diminuează suma taxei suplimentare, de exemplu cazul în care s-a greșit în cazul alegerii categoriei de preț sau doar trei elemente ale numărului de înmatriculare au fost trecute greșit. În acest caz trebuie plătită doar diferența taxei suplimentare, sau doar taxa de modificare.

Detalii la!
 

Modificarea vinietei

Transcriere

Transcrierea se poate face în toate cazurile în birourile de relații cu clienții ale Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt Costul transcrierii este de 1490 HUF.Transcrierea se efectuează în următoarele cazuri:

  • vânzarea autovehiculului-sunt necesare documentele referitoare la vânzare și cele doveditoare ale achitării vinietei
  • schimbarea numerelor de înmatriculare-dacă acest lucru stipulat de o lege, atunci nu se percep taxe
  • furt/avariere-pe baza documentelor emise de poliție
  • categorie greșită-în perioada de valabilitate
  • eroare la precizarea numărului de înmatriculare-cel mult trei caractere. Nu se percep taxe în cazul schimbării cifrei 0 cu litera O
  • însemn de stat trecut greșit

Recumpărare

În cazul dublei achiziții în cazul în care valabilitatea celei de a doua vignete nu a început.

Verificare!

Utilizarea autostrăzii este posibilă doar cu vignetă valabilă!

Verificarea autovehiculelor poate fi efectuată fără a le opri pe baza numărului de înmatriculare pe cale electronică pe orice secțiune cu plată a autostrăzii.
Biletul ( în cazul cumpărării electronice, scrisoarea de confirmarea care conține seria vignetei) trebuie păstrat un an de la data de expirare! Scrisoarea de confirmare nu trebuie imprimată și avută asupra.

În cazul cumpărării vignetei pe cale electronică, achitarea nu înseamnă și dreptul de utilizare a autostrăzii. Acest drept ne este conferit de seria vignetei.

Utilizarea neautorizată a drumurilor

În cazul în care, în urma unui control la fața locului sau a unei inspecții electronice bazate pe numărul de înmatriculare, vehiculul nu are autorizație valabilă sau, în cazul achiziției electronice, utilizatorul nu are confirmarea/corespunderea trimisă de furnizorul de servicii, atunci conducătorul vehiculului este obligat să plătească sancțiunea pentru vehiculul inspectat, în funcție de categoria de taxă a vehiculului.

Utilizarea fără drept a autostrăzii:

De ex. în cazul transcrierii,schimbării numărului de înmatriculare, înlocuirii parbrizului, vignetă pierdută.

Biroul Call Centre al Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. poate fi apelat 24 ore din 24 la numărul de telefon: +36 (36) 587-500.

EN DE RO HU SK