info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Ghid de utilizare a autostrăzilor ungare

În timpul călătoriilor noastre este extrem de important să ne informăm despre regulile de circulație despre autostrăzile și sistemul de taxe din țara de destinație și să știm ce să facem în cazul unor posibile probleme. Ungaria are caracteristici naturale minunate, arhitectură și stațiuni turistice, motiv pentru care este o destinație foarte populară printre turiști. Dacă planificați o călătorie cu mașina în Câmpia Ungariei acest articol vă poate fi de ajutor. 

Utilizarea autostrăzilor din țară oferă oportunitatea comodă și eficientă de a explora atracțiile țării pe patru roți. Autostrăzile ungare sunt cu plată, așadar pentru a evita sancțiunile este important să aflăm modalitatea de plată a taxei. 

 

Autocolant de autostradă 

Pentru a circula pe autostrăzi există un sistem de vignete în vigoare, care pot fi achiziționate la stațiile de alimentare de la frontierele țării, precum și online prin intermediul site-ului și aplicației mobile. Aveți la dispoziție patru tipuri de vignete: pentru 10 zile, lunar, anual și pe județ, iar în momentul achiziționării este important să selectați și tipul de vehicul potrivit. 

 

Plata taxelor 

Prin achiziționarea vignetei se acoperă taxa de utilizare a autostrăzilor pe perioada respectivă, care vă permite să circulați nelimitat pe teritoriul Ungariei (exceptând vignetele pe județ, care sunt valabile doar în regiunea respectivă). Plata se poate face la benzinăriie, precum și online, cu cardul bancar, fără a fi necesară înregistrarea. 

 

Limite de viteză 

Pe autostrăzile ungare, în condiții bune de vreme, se poate circula cu o viteză de 130 km/h, însă pe anumite porțiuni este important să fiți atenți la eventualele modificări și indicatoare de limite de viteză, deoarece regulile privind limita de viteză au suferit modificări începând cu luna mai. În urma acestor modificări, este crucial să acordați o atenție sporită respectării limitelor de viteză pentru a evita sancțiunile. 

 

Ieșiri și locuri de odihnă 

De-a lungul autostrăzilor, veți găsi în mod regulat ieșiri care indică locuri de odihnă și toalete, semnalizate, de obicei, cu 1000 de metri înainte. 

 

Indicatoare rutiere 

Pe autostrăzi, indicațiile și semnele vă ajută să vă orientați. Numele orașelor și principalele rute sunt în general afișate în limba maghiară, dar informațiile importante pot fi citite și pe indicatoarele în limba engleză. 

 

Asistență rutieră 

În caz de defecțiuni tehnice, când utilizați banda de urgență, activați luminile de avarie. Părăsiți vehiculul numai după o examinare atentă și purtați vesta reflectorizantă, pe care o veți găsi, în mod obișnuit, în portbagajul mașinii. Apoi, amplasați triunghiul de avertizare într-un loc vizibil și, în caz de orice problemă, puteți solicita asistență la coloana portocalie de cerere de ajutor amplasată cel mai aproape, iar în situații grave, sunați numărul de urgență 112! 



EN DE RO HU SK