info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Totul despre vinieta de autostradă de o zi din Ungaria

Ungaria introduce începând cu martie 2024 vinieta de autostradă pentru o zi, oferind o alternativă avantajoasă pentru mulți în privința călătoriilor pe drumurile cu taxă. Prin urmare, să vedem ce trebuie să știm despre vigneta pentru o zi din Ungaria și cui i se potrivește cel mai bine. 

 

Prețul și valabilitatea unei vignetă de o zi 

Începând cu luna martie, în conformitate cu o directivă a Uniunii Europene, va fi disponibilă vinieta pentru o zi în Ungaria, care la categoria de tarif D1 va costa 5.150 de forinți. Spre deosebire de vinietele existente, vinieta pentru o zi nu expiră la miezul nopții, ci este valabilă pe parcursul exact a 24 de ore. 

Această vinietă poate oferi un avantaj semnificativ pentru cei care tranzitează țara, deoarece plătește pentru intervalul de timp în care folosește efectiv secțiunile plătitoare de taxă. Cu toate acestea, pentru cei care stau în Ungaria mai mult timp sau călătoresc mai mult de 10 zile, varianta mai avantajoasă va fi vinieta săptămânală, adică vigneta de 10 zile. 

 

Țările învecinate 

Conform directivei, fiecare stat membru care are drumuri cu taxă trebuie să introducă vinieta pentru o zi în 2024. Până în prezent, în Austria este disponibilă deja pentru 8,60 de euro, în Cehia costă 200 de coroane cehe, în Slovacia încă nu se știe când și la ce preț va fi introdusă, iar în Germania circulația rămâne gratuită pentru autoturisme. 

 

Planifică în avans! 

Înainte de călătorie, planifică-ți traseul și achiziționeați în avans dreptul de utilizare a drumurilor, evitând astfel riscul de a sta mult timp la coadă la stațiile de benzinărie. Poți obține cu ușurință vinieta online pe site-ul www.vigneta-ungaria.eu: introdu numărul de înmatriculare al mașinii, perioada de valabilitate și selectează categoria de tarif a vehiculului tău. După efectuarea plății, vinieta va fi trimisă la adresa de e-mail specificată, pe care o poți verifica oricând! 



EN DE RO HU SK