info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Și în primăvară merită să călătoriți pe autostrăzile maghiare!

Odată cu venirea vremii bune, cine nu ar dori o călătorie plăcută, fie vorba despre o excursie scurtă sau lungă? Și Ungaria înflorește în primăvară, iar vremea plăcută, minunile naturale și arhitecturale atrag mulți turiști în țară. Cu toate acestea, dacă călătoriți cu mașina, nu uitați că majoritatea autostrăzilor din Ungaria sunt cu plată, așa că este important să aveți câteva informații în minte pentru a evita sancțiunile înainte de a pleca la drum! 

 

Vignetele de autostradă maghiare 

Când călătoriți cu mașina, este crucial să vă informați întotdeauna în avans despre drepturile de drum pentru a evita să vă confruntați cu situații necunoscute în țara de destinație. Acest lucru nu este diferit nici în cazul Ungariei. Există un sistem electronic de vignete pentru taxe, astfel că pentru utilizarea drumurilor cu taxă este necesar să achiziționați un vignetă autostradală. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este online, chiar înainte de călătorie, pe site-ul vigneta-ungaria.eu. Cel mai mare avantaj al acestuia este că valabilitatea poate fi verificată oricând, toate datele sunt furnizate de noi, reducând astfel posibilitatea de erori, iar achiziționarea acestuia nu necesită așteptare la coadă. 

 

Vigenta zilnică electronică 

În aprilie 2024, a fost introdus și vigneta zilnică pentru autostrăzi în Ungaria, care reprezintă o alternativă excelentă de plată a taxelor pentru călătorii tranzit, deoarece șoferii plătesc doar pentru utilizarea reală a drumului. Cu toate acestea, este important să știți că vigneta zilnică NU este valabil 24 de ore, ci oferă drepturi de utilizare pentru ziua respectivă de achiziție, adică de la momentul achiziționării până la ora 23:59 a aceleiași zile. În cazul achiziționării în avans, este valabil de la ora 0:00 la ora 23:59 a zilei specificate la achiziție. Prin urmare, este recomandabil să planificați în avans pentru a alege vigneta de autostradă și tipul potrivit de valabilitate! 



EN DE RO HU SK