info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Tipurile de vignette pentru autostrăzile maghiare în 2024

Fiecare călătorie necesită pregătiri, să fie vorba despre călătorii cu avionul sau cu mașina. În timpul călătoriilor cu mașina, dacă intenționăm să traversăm mai multe țări, este bine să ne informăm înainte de plecare dacă există drumuri cu taxă în țara de destinație și să ne planificăm călătoria pentru a evita lucrările de reabilitare a drumurilor. 

 

Vigneta autostrăzilor maghiare 

Dacă călătorim în Ungaria sau prin țară, este bine să știm că majoritatea autostrăzilor maghiare sunt cu taxă. Taxa poate fi achitată prin achiziționarea unui vignetă electronică pentru autostradă, așa că am adunat toate informațiile importante despre vinitetele pentru a face alegerea mai simplă! 

 

Prețurile și tipurile de vignetă pentru autostrăzi maghiare 

Categoria de preț Național Județean
Zilnic Săptămânal Lunar Anual Anual
D1 5 150 Ft  6 400 Ft  10 360 Ft  57 260 Ft  6 660 Ft 
D1m 2 570 Ft 3 200 Ft  5 180 Ft  57 260 Ft  6 660 Ft 
D2 7 310 Ft  9 310 Ft  14 670 Ft  81 280 Ft  13 330 Ft 
U 5 150 Ft  6 400 Ft  10 360 Ft  57 260 Ft  6 660 Ft 

 

Vignetă zilnică (1 zi) 

Cel mai recent vignetă de 1 zi pentru autostradă a fost introdus și în Ungaria în conformitate cu legislația UE. Vigneta zilnică este valabilă pentru toate secțiunile cu taxă ale autostrăzilor din Ungaria în ziua achiziției, de la momentul achiziției până la miezul nopții. În cazul achiziționării în avans, este valabil de la miezul nopții până la miezul nopții a doua zi.  

Când merită? 

  • Dacă doar trecem prin Ungaria într-o singură zi calendaristică. 
  • Dacă călătoria noastră durează mai mult de 10 zile, deoarece nu este necesar să cumpărăm 2 bucăți de vigentă de 10 zile, ci sunt suficiente 2 bucăți de 1 zi, astfel că plătim doar pentru utilizarea autostrăzii atunci când o folosim. 
  • Dacă intrăm accidental pe o secțiune de drum cu taxă și achiziționăm vinieta în decurs de 60 de minute, evităm amenda. 

 

Vignetă săptămânală (de 10 zile) 

Vigneta maghiară de 10 zile pentru autostradă oferă, de asemenea, dreptul de utilizare a tuturor secțiunilor cu taxă ale autostrăzilor din Ungaria pentru cele 10 zile consecutive specificate de cumpărător, până la miezul nopții celei de-a 10-a zile. 

Când merită? 

  • Dacă trecem prin Ungaria sau călătorim în țară și șederea noastră nu depășește 10 zile consecutive. 
  • Dacă planificăm călătorii interne care durează mai mult de o zi calendaristică. 
  • Dacă intrăm accidental pe o secțiune de drum cu taxă și achiziționăm vigneta în decurs de 60 de minute, evităm amenda. 

 

Vignetă lunară și plurilunară 

Vigneta lunară este valabilă pentru toate secțiunile cu taxă ale autostrăzilor din Ungaria de la ziua de început specificată de cumpărător până la aceeași zi a lunii următoare, până la miezul nopții ultimei zile a lunii. Vigneta plurilunară poate fi o soluție economică, deoarece oferă drepturi de utilizare suplimentare în afară de cele lunare, până la +4-6 zile. 

Când merită? 

  • Dacă petrecem mai multe săptămâni în Ungaria și călătorim multe ori pe autostăzii. 
  • Dacă dorim să folosim autostrăzile de mai multe ori într-o anumită lună. 
  • Dacă călătorim în Ungaria sau prin țară, dar trec mai mult de 10 zile între cele două călătorii. 

 

Vignetă județeană 

Spre deosebire de alte vignete, vigneta județeană are limite teritoriale, deoarece este valabil doar în județul pe care îl achiziționăm și până la prima intersecție către județele vecine. Avantajul său este că poate fi achiziționat la un preț avantajos în comparație cu alte vignete, iar valabilitatea este până la 31 ianuarie a anului următor, permițându-ne să călătorim până la 13 luni pentru doar 6.660 de forinți. 

Când merită? 

  • Dacă folosim regulat doar câteva secțiuni cu taxă ale autostrăzilor dintr-un număr mic de județe pe parcursul anului. 
  • Dacă călătorim în Ungaria și nu folosim mai mult de una sau două secțiuni cu taxă ale autostrăzilor din județ. 

 

Vignetă anuală 

Valabil până la 31 ianuarie a anului următor, vigneta națională permite călătoria pe toate secțiunile cu taxă ale autostrăzilor din Ungaria până la 13 luni dacă este achiziționat în avans sau în ianuarie. 

Când merită? 

  • Dacă călătorim regulat pe parcursul întregului an prin Ungaria. 
  • Din perspectiva optimizării costurilor: dacă am cumpăra de mai multe ori vignete lunare sau de 10 zile în timpul anului, costul total ar putea depăși 30.000-40.000 de forinți, astfel că vigneta anuală este o opțiune mai bună. 

 

Vigneta pentru autostrăzi maghiare online 

Avantajul vigneta electronică este că pot fi achiziționate cu ușurință pe site-ul vigneta-ungaria.eu chiar înainte de călătorie, pentru data aleasă de noi, astfel încât să nu uităm să le procurăm. 



EN DE RO HU SK