info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Pe autostrăzile maghiare în toamnă!

Cu sosirea toamnei, au loc multe schimbări: vin zile mai scurte și mai reci, începe școala și vin zilele libere, care afectează și traficul rutier maghiar. De aceea, este important să te pregătești pentru aceste noi schimbări înainte de a pleca. De aceea am adunat datele și informațiile esențiale pentru a călători prin Ungaria bine pregătit. 

 

Trafic crescut 

În timpul sărbătorilor și zilelor libere, te poți aștepta la un trafic auto crescut pe oricare dintre drumurile țării. Să ne uităm la datele importante: 

  • 23 octombrie: Sărbătoarea Națională a Ungariei, comemorând revoluția și lupta pentru libertate din 1956, creând un weekend prelungit. 
  • Vacanța de toamnă: 27 octombrie - 5 noiembrie. 
  • 1-2 noiembrie: Ziua Tuturor Sfinților și Ziua Morților, zile libere. 

În aceste zile, este deosebit de important să te pregătești pentru călătoria ta și să planifici dinainte. Recomandăm achiziționarea vinietei pentru autostrăzile maghiare online pentru a evita a sta la coadă. 

 

Mai rapid pe autostradă 

Folosirea autostrăzilor maghiare în această perioadă poate facilita călătoria, deoarece traficul este mai fluid. Devine din ce în ce mai important să fim atenți unii la alții pe drumuri, deoarece în octombrie încep vizitele la cimitire. Astfel, mulți care nu conduc adesea pe parcursul anului vor fi pe drumuri. 

 

Vreme ploioasă de toamnă 

Vremea ploioasă și vântoasă de toamnă poate face drumurile alunecoase. Frunzele umede care cad pe drumuri cresc și mai mult riscul de alunecare. În aceste perioade, este crucial să reduci viteza, să mărești distanța de urmărire și să eviți manevrele bruște. 

 

Vacanța școlară 

În timpul vacanței de toamnă, multe familii aleg să călătorească pentru relaxare sau pentru a vizita orașe. Acest lucru crește traficul, mai ales în jurul marilor orașe și pe drumurile naționale principale. 

 

Pregătire înainte de călătorie 

Pe lângă condusul prudent, este important să verifici starea tehnică a mașinii tale. Dacă este necesar, înlocuiește anvelopele de vară cu cele de iarnă. De asemenea, nu uita să achiziționezi autorizația necesară de utilizare a drumului, deoarece autostrăzile maghiare sunt cu taxă. Ungaria operează cu un sistem de viniete bazat pe timp, așa că asigură-te că ai achiziționat vignetă pentru autostrada maghiară pentru a avea o călătorie fără amenzi. 



EN DE RO HU SK