info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Modificări în sistemul vinietele de Ungaria în 2024

Utilizarea autostrăzilor din Ungaria este taxată, și odată cu sosirea noului an, au fost introduse mai multe schimbări semnificative. Prin urmare, am adunat toate informațiile importante despre utilizarea autostrăzilor din Ungaria, pentru a face călătoria ta lipsită de stres și amenzi! 

 

S-a extins lista de drumuri cu taxă 

Secțiunile existente de autostradă cu taxă s-au extins cu segmente suplimentare, ceea ce înseamnă că vinieta județeană devine disponibilă și pentru alte două județe. Asigură-te că îți achiziționezi vinieta autostradală înainte de călătorie, pentru a evita cu siguranță amenzile cauzate de noile segmente cu taxă. 

 

Prețurile vignetei autostrăzii din Ungaria în 2024 

Odată cu extinderea drumurilor cu taxă, prețurile vignetei autostrăzii au crescut. Astfel, pentru vehiculele din categoria D1, adică pentru autoturisme, vinieta anuală costă 57.260 de forinți, cea județeană 6.660 de forinți, lunară 10.360 de forinți, săptămânală (10 zile) 6.400 de forinți, iar vinieta de o zi care intră în vigoare pe 1 martie va costa 5.550 de forinți. 

Categoria B2, care acorda dreptul de utilizare a drumurilor pentru autobuze, se va desființa la 31. ianuarie 2024, astfel că, începând cu februarie, acestea vor trebui să plătească o taxă bazată cu utilizarea drumului, la fel ca vehiculele de marfă.

 

Asigură-te că ai o vinietă! 

Pe lângă prețurile vignetei, au crescut și amenziile, de aceea ese important să te asiguri că ai o vignetă de autostradă înainte de călătorie. Cel mai ușor de a achiziționa vinieta este cumpărarea online pe site-ul www.vigneta-ungaria.eu, cu o dată de începere preselectată, astfel te vei asigura că ai dreptul de utilizarea a drumurilor pe întreaga perioadă a călătoriei tale.  



EN DE RO HU SK