info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Vacanță cu mașină pe autostrăzile maghiare

Cu sosirea verii, se apropie și vacanța, așa că trebuie să ne decidem ce mijloc de transport să alegem pentru călătoria noastră. Cu toate acestea este important că înainte de fiecare călătorie se cunoașteți regulile din țara de destinație, și dacă călătoriți cu mașina să verificați incidentele rutiere, utilizarea și restricțiile de pe autostrăzi!

"Așa repede a trecut timpul, iar noi de-abia am ajuns"- este o frază tristă care vine de la cel puțin unul dintre noi la sfârșitul vacanțelor cu familia. Cu toate acestea, vacanța de vară nu a început încă, așa că este momentul să strângeți cele mai importante informații dacă doriți să vă planificați cât mai devreme și cât mai precis vacanța cu mașina.

 

Autostrăzi cu taxă

În majoritatea țărilor europene, utilizarea autostrăzilor se face în mare parte pe bază de taxă, fie prin intermediul unui sistem de porți sau prin achiziționarea de viniete pe bază de timp. Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la posibilele amenzi la poarta de taxare, dar pot apărea cu ușurință congestii. Avantajul cumpărării unei viniete este că nu trebuie să stați la coadă la ghișeu, deoarece vă puteți obține vinieta pe marginea drumului sau chiar online, dar dezavantajul este că puteți uita cu ușurință să o cumpărați.

 

Sistemul de autocolante în Ungaria

Ungaria are un sistem de taxare cu viniete. Puteți cumpăra autocolantele pentru autostrăzile maghiare offline la punctele de trecere a frontierei înainte și în timpul călătoriei, dar pentru a evita să stați la coadă, vă recomandăm să le cumpărați rapid și ușor online.

 

Ce se întâmplă dacă uitați să cumpărați o autocolantă de autostradă?

Există atât de multe lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când călătoriți, încât este posibil că în timpul utilizării autostrăzii să fiți informat că un sector de drum este cu taxă. În Ungaria aveți la dispoziție 60 de minute pentru a cumpăra vinieta, iar dacă depășiți acest interval de timp veți fi obligat să plătiți o suprataxă.

 

Nu includeți o amendă printre suveniruri!

După o vacanță, nimeni nu vrea să fie nevoit să povestească alături de experiența sa, că a adus o amendă din vacanță, așa că este important să respectați întotdeauna regulile din țara de destinație.

Din nefericire, chiar dacă aveți un autocolant, anumite neglijențe sau omisiuni pot duce în continuare la o sancțiune. Iată câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți dacă doriți să evitați o amendă:

 

Categoria de taxă

Poate că una dintre cele mai frecvente greșeli este aceea de a cumpăra un autocolant D1 pentru un microbuz care transportă mai mult de șapte pasageri (caz în care veți avea nevoie de un autocolant D2).

 

Numărul de înmatriculare corect

În lumea agitată de astăzi, este ușor să omiteți un caracter, dar în cazul autocolantelor de autostradă, înseamnă că nu aveți un autocolant valabil. Putem verifica corectitudinea numărului de înmatriculare pe confirmarea achiziției.

Din fericire, în cazul în care există doar o discrepanță până la 3 caractere este posibil să se fixeze numărul de înmatriculare corect la birourile NÚSZ Zrt. în termen de 60 de zile de la începutul perioadei de valabilitate a autocolantului sau de la primirea avizului de suprataxare. Taxa este de numai 1470 HUF, ceea ce este mult mai puțin decât amenda. În acest caz nu se plătește nicio taxă pentru înlocuirea caracterelor 0 (zero) și O.

 

Perioada de valabilitate

Introducerea incorectă a perioadei de valabilitate va duce de asemenea la o sancțiune. Dacă aveți impresia că sistemul a făcut o greșeală, verificați data de pe penalizare sau data de expirare de pe confirmarea achiziției (probabil că nu, dar dacă este, puteți dovedi că aveți dreptate).

 

Introducerea corectă insmemnul de stat

În cazul în care numărul de înmatriculare de pe confirmarea de cumpărare sau de pe tichet nu corespunde cu numărul real de înmatriculare de pe certificatul de înmatriculare al vehiculului, de asemenea, nu aveți dreptul de a utiliza drumul.

 

Încă câteva sfaturi înainte de a pleca:

  • Planificați-vă traseul înainte de a porni la drum și respectați eventualele închideri de drumuri pentru a evita blocajele de trafic.
  • Aflați care este sistemul de taxare din țara de destinație și cumpărați-vă vinieta online pentru a fi mai ușor de utilizat.
  • Verificați întotdeauna starea tehnică a mașinii dumneavoastră și valabilitatea documentelor dumneavoastră
  • Aflați ce documente personale sunt necesare pentru a intra în țară
  • Verificați limitele de viteză pe drumurile din țara de destinație, pentru a vă asigura siguranța și a evita amenzile


EN DE RO HU SK