info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Un nou capitol în călătoria cu autobuzul

Anul 2024 marchează un nou început pentru autobuze și autocare în ceea ce privește modul în care acestea plătesc taxele de drum. Începând de anul viitor, autobuzele și autocarele, în Ungaria, nu vor mai putea circula cu viniete electronice, iar sistemul actual va fi înlocuit cu un sistem bazat pe kilometraj. Aceste schimbări vor duce probabil la o creștere semnificativă a costului taxelor de trecere pentru autobuze.  
 

Taxe de trecere bazate pe kilometri în locul vinietelor maghiare 

În curând ne vom lua adio de la zilele în care autobuzele foloseau vignete pentru a călători pe autostrăzile maghiare. În locul vinietelor electronice, la fel ca și în cazul camioanelor, și autobuzele, autocarele vor fi supuse unui sistem de taxare bazat pe utilizare.  
De la 1 februarie, la autobuzele și autocarele care vor intra în țară, vinietele de tip vechi vor fi schimbate pe vignete bazate pe vignete electronice de bord, iar taxa de trecere se va baza pe kilometrii parcurși. În cadrul noului sistem, autobuzele vor trebui să plătească pentru utilizarea nu numai a autostrăzilor, ci și a drumurilor naționale (autostrăzi și drumuri naționale) proporțional cu distanța parcursă. Acest lucru va afecta un total de 7400 de kilometri din rețeaua rutieră din Ungaria. În plus, va fi introdus un nou factor, taxa de cost extern, care va fi influențat de clasificarea de mediu a vehiculului, de numărul de axe și de faptul că acesta se deplasează între localități sau în zonele suburbane.  
 

Procurați-vă vinieta electronică lunară maghiară pentru luna ianuarie! 

Este important de reținut că vinietele maghiare săptămânale și lunare din categoria B2, categoria tarif de autobuz, achizionate pentru anul 2023, sunt valabile până pe 31 ianuarie 2024, ora 24. Se așteaptă ca noul sistem să impună costuri mai mari pentru autobuze, astfel încât ar putea fi util să vă procurați vigneta lunară maghiară pentru luna ianuarie, dacă nu aveți o vignetă anuală. 

Pentru informații detaliate despre taxele de drum din Ungaria, care sunt în vigoare în prezent, faceți clic aici.
 



EN DE RO HU SK