info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Autocolante de autostradă în Ungaria

Pe măsură ce se apropie sezonul turistic, tot mai mulți șoferi sosesc în Ungaria sau tranzitează țara, de aceea este important să utilizați rețelele rutiere având informațiile corecte, astfel încât să puteți evita sancțiunile în mod sigur

Doriți să călătoriți de mai multe ori prin teritoriul Ungariei în timpul concediilor de vară? În această postare de blog, am adunat cele mai importante informații pentru că în timpul vacanței dvs. să nu vă fie teamă de sancțiuni! 

 

Drumuri cu taxă 

În Ungaria utilizarea autostrăzilor este taxată: inclusiv unele secțiuni ale M0, M1, M2, M3, M4, M5, M51, M6 și M7. Este necesară achiziționarea unei vignete, care poate fi cumpărată de la benzinărille, prin aplicația mobilă sau de pe site-ul web. Vigneta electronică achiziționată online vă permite să aveți o vignetă valabilă înainte de începerea călătoriei dvs. 

 

Tipuri de vehicule și prețuri pentru achiziționarea vignetei 

La achiziționarea vignetei pentru autostradă puteți cumpăra vignetă pentru următoarele tipuri de vehicule: D1 (autoturisme până la 3,5 tone), D1M (motociclete), D2 (autovehicule până la 3,5 tone, cu capacitate de transport de 7 persoane și rulotă, precum și vehiculele care nu sunt taxabile conform unei legi separate), B2 (autobuze cu cel puțin 9 locuri fixe) și U (remorci). Prețurile variază în funcție de categoria vehiculului și de durata vignetei, puteți afla mai multe informații aici. Puteți achiziționa o vigneta valabilă 10 zile pentru o călătorie unică, care vă permite să utilizați autostrăzile din întreaga Ungarie fără griji. Cu o vignetă lunară puteți asigura călătorii mai lungi, de asemenea în întreaga țară. Este disponibilă și o vigneta anuală, care reprezintă o alternativă excelentă în cazul în care tranzitați țara de mai multe ori pe an sau o alegeți ca destinație de vacanță. Vigneta pe județ vă oferă posibilitatea să utilizați o anumită secțiune a țării în călătoriile regulate. 

 

Unde puteți cumpăra vignete? 

Este foarte important să vă informați înainte de a merge pe o secțiune de drum cu plată. Vigneta pentru autostradă poate fi achiziționată la benzinăriile, prin aplicație mobilă și pe site-ul web. În timpul unei vacanțe sau tranzit vigneta achiziționată online este mai convenabilă, deoarece nu trebuie să o căutați, este disponibilă pe telefonul mobil și poate fi verificată oricând. La achiziția online aveți posibilitatea de a cumpăra fără înregistrare, cu cardul bancar, asigurându-vă astfel o călătorie fără sancțiuni și fără contact. Un alt avantaj este că nu trebuie să așteptați la coadă, evitând astfel timpul de așteptare inutil, iar dacă călătoriți cu mai multe mașini împreună cu prietenii sau familia, puteți achiziționa o vigneta pentru flotă, adăugând doar o altă mașină și completând câmpurile goale cu datele corespunzătoare. 

 

Achiziționarea vignetei 

Înainte de călătorie, este important să decideți în ce formă și pentru cât timp doriți să achiziționați vigneta. Dacă tranzitați țara de mai multe ori pe an sau călătoriți în Ungaria, vă recomandăm să achiziționați o vigneta anuală sau pe județ. În cazul vinietei județean puteți utiliza doar secțiunea de autostradă din județul selectat, iar dacă utilizați autostrada în alt județ, puteți fi sancționat! Pentru o perioadă mai scurtă vigneta valabilă 10 zile poate fi suficientă în cazul unei vacanțe sau tranzit. 

 

Greşelii frecvente la achiziționarea vinietei 

Cea mai frecventă greșeală care poate apărea este introducerea incorectă a unor date. Prin urmare, este foarte important să verificați de două ori datele introduse pentru a evita orice greșeală. În carnetul de bord al mașinii dvs. veți găsi toate informațiile importante despre vehiculul dvs., astfel încât se puteți achiziționa vigneta electronică fără ajutor. În timpul achiziției, asigurați-vă că furnizați un email și un număr de telefon valide și așteptați confirmarea prin email, care vă asigură că achiziționarea a fost înregistrată și puteți verifica din nou dacă totul este în regulă. 

 

Ce trebuie făcut în cazul în care uitați să cumpărați vigneta pentru autostradă? 

În timpul unei călătorii, pot exista mulți factori care să ducă la uitarea de a cumpăra vigneta pentru autostradă. În acest caz, după intrarea pe o secțiune cu taxă, aveți exact 60 de minute la dispoziție pentru a achiziționa vigneta care vă dă dreptul de a utiliza autostrada. Depășind această perioadă, sancțiunea poate varia între 18.750 de forinți și 337.290 de forinți, în funcție de categoria vehiculului și durata de plată a sancțiunii.



EN DE RO HU SK